TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS

TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS
A MAGYAR PISZKE PAPÍR KFT-NÉLKedvezményezett neve: MAGYAR PISZKE PAPÍR Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA a MAGYAR PISZKE PAPÍR Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságnál
Szerződött támogatás összege: 36 424 391 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 70%
Projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk forgalmazott 24x24 cm-es és a 38x38 cm-es formátumban is szalvétát, de a Sodfidel Hungary Kft-től szerezte be ezeket a termékeket. A Sofidel Hungary Kft úgy döntött, hogy a 2019-es év végétől kezdve ezeket a termékeket a továbbiakban nem gyártja. A közületi piac igényli ezeket a termékeket, amelyeknek így jelenleg nincs hazai gyártó bázisa, így a piac kiszolgálása érdekében szükségessé vált azoknak a gépeknek a beszerzése, amelyek lehetővé teszik, hogy legalább a24x24 cm-es méret esetén akár nyomatlan, akár nyomtatott formában gyártani tudjuk ezeket a termékeket. Különösen a logózott/perszonalizált szalvéták esetében érvényes, hogy azok egyfajta ék termékként működve lehetővé teszik olyan vevők megszerzését, akik egyébként mástól vásárolták/vásárolják a higiéniai termékeket, mivel ennek a termékkörnek az elérhetősége abszolút korlátos a magyar piacon jelenleg. Az acél-acél prégelő henger megvásárlásának célja, előnye az acél-papír változathoz képest 5-10%-al nagyobb termelékenység, kisebb karbantartás igény és költség, valamint a hosszabb hasznos élettartam.
Nagyon fontos, hogy ki tudjuk szolgálni a piacot 24x24 cm-es szalvéta típussal, és mindezt lehetőleg saját, hazai gyártásban tegyük, az ellátási lánc biztonságos fenntartása érdekében. A fejlesztés hozzáadott értékét az jelenti, hogy a hazai piacon jelenleg nem gyártott termék kategória esetében ki tudjuk alakítani a termelési kapacitást, amely a saját forgalmi potenciáljánál lényegesen nagyobb forgalom növelési potenciált hoz majd a közületi üzletágban. Várakozásunk, illetve korábbi tapasztalataink alapján, éves szinten 50-80 millió Ft forgalmi többletet hozhat, amiből maga a termék 8-15 millió Ft-ot jelent, a felette levő rész pedig az által keletkezik, hogy olyan vevőket is meg tudunk szerezni, különösen a logózott változat segítségével, akik most mástól vásárolják a teljes higiéniai termék csomagot, és ha a szalvétát tőlünk veszik majd, akkor a többi termék forgalma is hozzánk kerülhet. A projekt megvalósítása hozzájárul a termék kínálat és a forgalom növeléséhez, amin keresztül a cégünk munkavállalói létszáma minimálisan a jelenlegi szinten maradhat, de akár kismértékű bővítést is szükségessé tehet, mivel a közületi szalvéták esetében a csomagolás jelentős mértékben karton dobozokba, kézzel történik, ami környezet védelmi szempontból egyedülálló, és bejegyzett minta oltalommal rendelkező megoldás. Mivel ez a tevékenység egy könnyű, betanított fizikai munka, így olyan dolgozók megtartsa, esetleges felvétele válik lehetővé, akik különösen sérülékeny rétegét alkotják a munkaerő kínálatnak. A prégelő egység egyértelmű technológiai és termelékenységi előnyt hoz a jelenleg alkalmazott megoldásához képest az 5-10%-os termelékenység növelési potenciállal, illetve a karbantartási költségek jelentős, akár 30%-os csökkentésével. Az acél-acél változat esetében a henger pár mintázata nem érintkezik, a speciális precíziós technológia következtében, így a hengerek mintázatának a kopása lényegesen kisebb, így a hasznos élettartama a prégelő egységnek akár 2-3-szorosa lehet az acél-papír változatnak.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.07.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03117
KÉRDÉSED VAN?

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT


A papír feldolgozásban, gyártásban több mint 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk, emiatt is fontos számunkra az innováció.


KAPCSOLATFELVÉTEL
Buy now